Klantcase Follow the Money

Jan-Willem Sanders is co-owner & publisher bij Follow the Money (FTM). FTM is een platform voor  onafhankelijke onderzoeksjournalistiek met een vestiging in Amsterdam en Brussel. Door de verkoop van lidmaatschappen, boeken en donaties kunnen de medewerkers betaald worden. In de beginjaren werkte FTM vooral met freelancers. Inmiddels heeft Follow the Money veel medewerkers in dienst genomen. Dit heeft ook geleid tot de samenwerking met Nathalie Noach van HR voor jou.

afbeelding: Jan-Willem Sanders, co-owner & publisher bij Follow the Money

Hard gegroeid

Jan-Willem: “Als Follow the Money zijn we de laatste jaren hard gegroeid. Momenteel werken er ruim 40 medewerkers in loondienst voor ons. Met name in 2021 en 2022 hebben we veel mensen aangenomen. HR ging hiermee een belangrijkere rol spelen in onze organisatie.” FTM heeft geen HR-adviseur in dienst. Begin 2022 was er behoefte aan HR-advies om te bepalen wat de volgende stappen in het HR-beleid moesten worden.

Inzet HR-scan

“We zijn daarom gaan samenwerken met Nathalie” vertelt Jan-Willem. “We hebben voor haar gekozen omdat zij een hands-on mentaliteit heeft. Dat past goed bij een organisatie met een groot startup gevoel zoals de onze. Nathalie heeft in juni 2022 de HR-scan voor ons uitgevoerd. Ze heeft hiervoor medewerkers geïnterviewd en ze gevraagd wat er in hun ogen nog beter kan op HR-gebied. Ook heeft ze gecontroleerd of we voldeden aan alle wet- en regelgeving. We hadden een zeer strak tijdspad en Nathalie heeft dit ook waargemaakt. Haar rapport bestond uit duidelijke actiepunten met prioriteiten, waardoor haar adviezen in veel gevallen door onszelf konden worden opgepakt.”

Vaste externe HR-adviseur met een HR-abonnement

Omdat de samenwerking zo goed beviel, heeft Nathalie nog enkele van de meer complexe verbeterpunten voor FTM opgepakt. Vervolgens koos FTM ervoor een HR-abonnement af te sluiten. Jan-Willem: “Met het abonnement hebben we een vaste persoon voor HR die iedere maand een vaste hoeveelheid tijd voor ons beschikbaar is. Inmiddels kent Nathalie onze organisatie en het team goed. Wij hebben dus een vaste HR-adviseur maar zonder dat we zelf een HR-afdeling hoeven op te zetten. Wij kunnen ons nu focussen op de zaken waar wij goed in zijn. Als we een HR-vraag hebben, krijgen we binnen één werkdag antwoord waardoor we snel verder kunnen.”

Een HR-expert met veel kennis van zaken

Helaas heeft ook FTM wel eens te maken met een collega die voor een lange periode geheel of gedeeltelijk uitvalt. “En dan is het heel fijn dat je ook op dat gebied terug kunt vallen op iemand met expertise.” aldus Jan-Willem. “Vanuit ons team krijgen we goede feedback, onder andere omdat Nathalie op een wat grotere afstand van onze organisatie staat. Ze heeft heel veel kennis van zaken en een perfecte mix tussen zakelijkheid en betrokkenheid. De diensten die zij biedt in de vorm van een abonnement passen uitstekend in de fase waarin wij zitten: de overgang van startup naar scale-up. Nathalie is een prettige persoonlijkheid, praktisch en meedenkend met veel kennis van zaken. Ik ben ongelofelijk blij met de samenwerking en ik kan dan ook oprecht zeggen dat ik Nathalie van harte aanbeveel.”